15 Jan
15Jan

Számos cikk foglalkozik az építőipar helyzetével, főkén a 2023-as mélyrepüléssel, mely az ágazatot valamilyen szinten átalakította gondolván az árak majdani mérséklésére, azonban a nyersanyagok emelkedése, a bérek és egyébb járulékok növekedése, az EUR/Ft árfolyam változása miatt ez nem valósult meg.
Talán igazi áttörést ha nem is a CSOK PLUSZ, majd talán az otthonfelújítási támogatás hozhat. Bár információk szerint még kidolgozás alatt van, az ÉVOSZ márciusra várja a bejelentését és a részleteket. 

Előtérbe kerülhetnek az energiahatékonysági felújítások, és könnyen elképzelhető, hogy vissza nem térítendő támogatás helyett hitelkonstrukcióról lesz szó. A legutóbbi ilyen támogatási forma: 2021. január 1-je és 2022. december 31-e között akár 3 millió forintot is felvehettek az államtól otthonfelújítási támogatás formájában azok, akik saját tulajdonú ingatlanukban 25 év alatti gyermeket neveltek, és felújították a lakóingatlanjukat. Energetikai megkötés nem volt, az igénybe vett támogatást 50-50%-ban lehetett munkadíjra és anyaköltségre felhasználni, és fix 3%-os kamatozású kamattámogatott hitelt is fel lehetett hozzá venni, ami a támogatás megelőlegezésére szolgált. 

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.